donderdag 12 juli 2007

Terug in het normale ritme

Zo weer terug in het normale ritme. Na drie weken weer in mijn tweede huiskamer.
Het was afzien, je kunt merken dat de spiertjes weer wat aan de slappe kant waren. Maar na een uurtje weer voldaan naar huis.
Voorbereiding, de tweede poging om een paar goede wandelschoenen te vinden.
Eerst gebruik gemaakt van internet om er zeker van te zijn dat ik geen punten oversla bij de keuze van een goede wandelschoen.

Begin met een maat groter dan uw dagelijkse schoen. Bedenk dat uw voeten in de loop van de dag iets zwellen. Pas de schoen met de (wandel)sokken die u straks ook draagt. In sommige winkels hebben ze daarvoor speciale passokken bij de hand.
Zet de voet stevig vast in de hak van de schoen en veter dan de schoen dicht. Controleer of u de tenen vrij kunt bewegen. Ook bij het afdalen mogen de tenen de voorkant niet of nauwelijks raken. Probeer dat uit op de schuine helling die veel buitensportzaken hiervoor hebben aangelegd.
De voet moet zo min mogelijk schuiven tijdens het wandelen. Let ook op de hiel: die mag niet op en neer gaan, anders ontstaan blaren.
Controleer of de breedte van de schoen past bij de breedte van uw voet. Zeker bij afwijkende voeten is dit belangrijk. Meldt dit ook aan de verkoper, want hij weet welke fabrikanten smalle of juist brede schoenen in het assortiment hebben.
Let op het buigpunt van de zool. Die moet samenvallen met het buigpunt van de voet.
Heeft u een passende schoen gevonden? Probeer dan nog eens een andere maat of een ander merk. Spijt achteraf is zonde. Als u eenmaal aan het wandelen bent kunt u niet meer terug!
De keuze om te gaan kijken bij Intersport Beatrixstraat. Speciaal ook i.v.m. de korting via Classic Gym. Het valt op een geweldige keuze in het assortiment, eerst rustig een gesprek met de verkoper wat de bedoeling is en waarvoor ik ze wil gebruiken. Ik heb speciaal mijn oude Blacstone walkers aangetrokken om te laten zien waarop ik gewend was te lopen. Het uiteindelijke resultaat is geworden de New Balance Country Walking. Type MW 748 BR.